  | 
suché, červené víno - barrique | 
| Country: | 
Portugal | 
  | 
  | 
  | 
  | 
| Region: | 
Lisboa | 
  | 
  | 
  | 
  | 
| Winemaker: | 
José Neiva | 
  | 
  | 
  | 
  | 
|   | 
  | 
  | 
  | 
  | 
  | 
| Odrody: | 
Touriga Nacional 100% | 
  | 
  | 
  | 
  | 
| Alkohol pri 20ºC: | 
13,5 % | 
  | 
  | 
  | 
  | 
|  Medailové ocenenia: | 
  | 
  | 
  | 
  | 
  | 
|   | 
   | 
  | 
   | 
  | 
  | 
| 50 Great Portuguese Wines by Tim Atkin 2006 | 
IWC 2005 | 
  | 
  | 
  | 
  | 
|   | 
  | 
  | 
  | 
  | 
  | 
Základné charakteristiky vína:
  | 
  | 
  | 
  | 
  | 
  | 
| Víno zrelo v nových amerických, portugalských alebo francúzskych – Allier barikových sudoch 6 mesiacov. Víno bolo spracovávané klasickou fermentačnou metódou a umocňovanou extraktáciou. 2/3 kvasenia pri 30ºC a následne pri 20ºC. Počas celej fermentácie dva krát denne prečerpávanie polovice obsahu suda a následné malolaktické kvasenie na spevnenie vína.  | 
|   | 
  | 
  | 
  | 
  | 
  | 
Gastro doporučenie:
  | 
|   |